top of page
  • Foto van schrijverdajo

Vergeet Black Friday! We maken er een "Green Week" van

Vergeet Black Friday, ‘t is blijkbaar Green Friday deze week. Fantastisch initiatief, maar wie ons kent, weet dat we een hekel hebben aan al die “dagen van”. Bij Forest Fwd is het daarom een Green Week! De hele week delen we elke dag vijf bomen uit aan bedrijven die het volgens ons verdienen omdat ze het duurzame voorbeeld geven (of net niet en dus wat stimuli kunnen gebruiken).


De eerste Green Week boom ging maandag naar … (tromgeroffel) ... het Limburgse bedrijf Vandersanden, de grootste familiale bakstenenfabrikant van Europa. Wat is er “green” aan bakstenen, zegt u? Wel, Vandersanden werkt met een nieuwe, opmerkelijke, duurzame technologie. In plaats van een productieproces dat CO2 uitstoot, slorpen de stenen CO2 op.


"Dit is hoe je eco-eco aan de basis tot stand brengt: duurzaam ondernemen vanuit je product en interne processen", aldus Dajo Hermans en Frank Missoul van Forest Fwd. "Als je maatschappelijke uitdagingen, zoals de klimaatproblematiek, doortastend wil aanpakken, hebben we de bedrijfswereld nodig. Dat moeten we altijd goed onthouden. Onze bedrijven zullen voor de stuwkracht van een duurzamere planeet zorgen."


Vandersanden is één van die spelers die mee aan kar trekt. We mochten ze recent ontmoeten. En eerlijk: we waren onder de indruk! Maar er zijn méér van dit soort straffe bedrijven. Heb je suggesties? Geef ons een seintje.


In februari 2024 mogen alle genomineerden komen mee "bossen" in het Verdienstelijke Bos in Lubbeek! Met alles erop en eraan. Vorig jaar plantten we er al met talrijke bedrijven enkele duizenden bomen aan, dit seizoen zetten we verder.


Weten wie nog genomineerd is tijdens deze Green Week? Hou onze LinkedIn pagina goed in de gaten!
Comments


bottom of page