Onze Services

Dit hebben we je
te bieden

Met Forest Fwd bieden we vier hands-on formules aan die je bedrijf meer maatschappelijke impact kunnen geven. In de hoofdrol: het concept van bedrijfsbossen of bedrijfsgroen. Het biedt pro’s op alle vlakken: voor je personeel, je klanten, je relaties, je reputatie, en vooral ook voor ons allemaal. Want bouwen aan je eigen bedrijfsbos, is bouwen aan onze maatschappij.

 
 
 
1.
Bos Builder

Als bedrijf wil je zelf je eigen bos creëren, from scratch? Wel, dat is wat we graag doen. Je legt dus je eigen bos aan en kan het zien groeien. Je doet dat niet alleen, wij maken het je super gemakkelijk. En dat alles binnen een helder, vast budgettair kader.

2.
Minibossen

Je hebt een grond (op het oog) waar je een klein bosje op wil neerpoten? Het moet ecologische meerwaarde hebben, snelgroeiend zijn én mogelijkheden bieden in stedelijk gebied? Bovendien moet het versterkend zijn voor je reputatie, én betaalbaar? Dan is een minibos ongetwijfeld interessant. Dit is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, bedoeld om de biodiversiteit maximaal te versterken op een minimale oppervlakte. 

 

Tegenwoordig zien we hier en daar vastgoedprojecten opduiken, waar een minibos mee in geïntegreerd wordt. Heel interessant, zowel voor het project op zich als voor de communicatie, bijvoorbeeld richting de buurt. 

 

Het idee van het minibos komt oorspronkelijk uit India en vraagt een specifieke techniek, die we zeer goed onder de knie hebben en waarvoor we samenwerken met topexperten. Deze kleine (stads)bossen groeien 10 keer sneller dan een normaal bos, zijn 20 keer méér biodivers dan traditionele bosplantsoenen, en zijn 30 keer dichter begroeid. Het concept wordt veel gebruikt in stedelijke gebieden, maar leent zich ook uitstekend om bedrijfsterreinen te vergroenen. 

hl-6409307392.png

Bos Companyon

3.
berken-en-boshyacinten-5-1.png

Je wil graag een bedrijfsbos, maar liever nu direct en eentje met volgroeide bomen en een stevige ecologische waarde? Goed idee. Dat hebben we in huis en allicht niet zover van jouw bedrijf. Wij regelen het allemaal voor jou. En dat alles binnen een helder budgettair kader. 

Als Bos Companyon help je bestaand bos mee te optimaliseren. Maar wees gerust, het wordt dus effectief jouw bos. We zullen het bestaand bos optimaliseren en kappen en planten waar nodig. Bovendien bekijken we ook de mogelijkheden rond recreatie en het openstellen voor het publiek.

Wij helpen je om op de juiste manier met je bos uit te pakken? Zowel op communicatief vlak, als met die ene vraag: “Wat kan ik er allemaal mee doen?”. Onze expert gaat vier keer per jaar foto’s maken van de opmerkelijke fauna en flora in je bos, die je vervolgens o.m. kan inzetten voor je eigen sociale media. Maar wil je in je bos ook meetings inplannen, wandelingen organiseren, of je mensen yogales laten volgen? Wij helpen je met de organisatie ervan.

4.

Green Scan

Je beschikt over vrije ruimte rondom je bedrijf en wil bekijken hoe je die ruimte ecologisch en waardevoller kan invullen? We onderzoeken de mogelijkheden en de te ondernemen acties om op jouw beschikbare ruimte een waardevol stuk groen te creëren.

Denk er maar eens over na... Zou je bedrijf méér uitstraling krijgen als je je terrein letterlijk in de (wilde) bloemetjes zou zetten? Als bijen en vlinders op doortocht even halt zouden kunnen houden in de achtertuin van jouw bedrijf? Of als je klanten kunnen toekomen langs een struikengordel vol prachtige bessen en noten, kleur en leven in elk seizoen? Op elk terrein zijn er mogelijkheden te vinden die een ecologische meerwaarde bieden en je bedrijf op een positieve manier in de schijnwerpers zetten. Wij doen de technische screening. Daarna stellen we een vervolgtraject voor op maat van je bedrijf.

Je bedrijf vergroenen? Het kan de werksfeer verbeteren, net zoals de relatie met je klanten. Maar, het geeft je bedrijf hoe dan ook meer uitstraling.

Hoe je dat extra stuk groen uiteindelijk ook effectief kan benutten en zelfs kan integreren in je werking? Daar weten we zeker raad mee. We bekijken het graag samen met je verder. Weet dat een vergroening van je bedrijf - hoe beperkt ook - een versterking van je reputatie inhoudt. Bovendien biedt het ook mogelijkheden voor je personeel en/of je klanten: meetings in het groen, yogalessen, … We kunnen het allemaal samen organiseren.

Foto-bedrijventerrein 3.jpg

Zoektocht naar geschikte grond

Alle potentiële gronden om te bebossen hebben we in kaart gebracht. Wees dus gerust, we vinden voor jouw bedrijf een kwalitatief, braakliggend terrein. Bij voorkeur in de nabijheid van je bedrijf. Dit kan gaan van een halve hectare tot meerdere hectares.

grond zoektocht.jpg
pexels-lukas-296230.jpg

Voorbereiding

We regelen alle administratie, van huurcontracten over vergunningen tot verzekeringen. Bovendien staan we ook in voor de voorbereiding van de plantactie. Denk aan de keuze van het plantsoen in functie van de bodem, de aankoop van jonge bomen, enz.

Plantactie

Al je medewerkers worden betrokken bij de plantactie. Om het draagvlak te vergroten en de verbindende factor nog meer uit te spelen, gaan we nog een stap verder en zullen we er ook lokale scholen en organisaties bij betrekken.

boomplant 2 .jpg
Fotografie Radja Landboom Zoniënwoud SCH

Beheer

Eens je bedrijfsbos aangeplant is, zijn een goede opvolging en beheer nodig om zo de perfecte groei en evolutie te garanderen. Ook daar staan wij gedurende de loop van het volledige contract voor in, samen met een professioneel team. De zorgen zitten dus bij ons, niet bij jou.

Communicatie

en organisatie

Hoe kan je op de juiste manier uitpakken met je bos? Wij helpen je ermee, zowel qua communicatie als met die ene vraag: “Wat kan ik er allemaal mee doen?”. Onze expert gaat vier keer per jaar foto’s maken van de opmerkelijke fauna en flora in je bos, die je vervolgens o.m. kan inzetten voor je eigen sociale media. Maar wil je in je pas aangeplant bos ook meetings inplannen, wandelingen organiseren, of je mensen yogales laten volgen? Wij helpen je met de organisatie ervan.

pexels-dương-nhân-1751601.jpg
 

It's time to stop scrolling and start creating impact!