top of page

Onze Services

Dit hebben we je
te bieden

Bij Forest Fwd trachten we de wereld van ecologie, biodiversiteit en lokale natuur te verbinden met die van bedrijven, groot en klein. En daarbij wint iedereen. Ons verhaal begon als een start-up die bedrijfsbossen realiseerde. Vandaag zijn we een sustainability partner die de meest uiteenlopende natuur- en bosprojecten aanbiedt. Bekijk hieronder ons aanbod.

Anchor 1
Anchor 2
Anchor 3
1.
Bos- en natuurcreatie

Samen met heel wat bedrijven creëren we tal van nieuwe bossen in heel België. En ook Nederland zit in ons vizier. We doen dit zowel in het kader van vrijwillige bebossing als voor verplichte bebossing.

Bedrijfsbossen

Almaar meer bedrijven kiezen bewust voor een eigen bos. Niet aan de andere kant van de wereld, maar vlakbij huis. Als bedrijf je eigen bos verwerven, heeft een maatschappelijke functie. Maar het is ook interessant als HR-tool, voor je klanten, je reputatie, enz.

 

We bieden mogelijkheden voor elk profiel en budget. Zeg hoeveel bomen of hectare je wenst en wij doen de rest. Bovendien ontzorgen we volledig. Wij zoeken de grond, regelen alle administratie en organiseren de hele aanplant, zodat het voor elk bedrijf een écht event wordt. We voorzien ook perscommunicatie en sociale media beelden.

 

Eens je bedrijfsbos aangeplant is, staan we met een professioneel team in voor onderhoud en beheer. De zorgen zitten dus bij ons, het plezier bij jullie.

 

En wil je je bos nog een persoonlijke touch geven, ook dat is mogelijk!  Vraag naar onze gepersonaliseerde boomstambanken en picknickbanken, of bijen- en insectenhotels in de vorm van je bedrijfslogo.

Just Trees Foto bos tielt-winge 2021.png
wood-1209632_1920.jpg
Boscompensatie

Daarnaast bieden we ook oplossingen aan als het over boscompensatie gaat. Want ambitie, groei en expansie, het zit nu eenmaal diepgeworteld in het DNA van elke ondernemer. En soms dwingt je dat als bedrijf om in te grijpen in de natuur door een bepaalde oppervlakte te moeten ontbossen.

 

We willen er de ogen niet voor sluiten. En dus pakken we boscompensatie op zo’n manier aan dat iedereen erbij wint, zéker ook de natuur. Forest Fwd is in deze een one-stop-shop om de nodige boscompensatie snel, efficiënt en correct te regelen. Wij zoeken de geschikte grond, brengen je dossier in orde, zorgen voor de nodige begeleiding, en trachten het draagvlak te herwinnen.

2.
Lokale natuuradoptie

Naast nieuwe natuur creëren, is het van groot belang dat we ook de bestaande fauna en flora koesteren. Bij voorkeur zelfs de pareltjes op wandelafstand van je bedrijf. En dan komt het neer op goed en slim beheer van de lokale bossen en parken, of van de reeds bestaande natuur. Dat blijft in ons land een uitdaging. “Natuuradoptie” is hierop het antwoord.

 

Als bedrijf kan je zo meehelpen om de natuur in je directe omgeving te ondersteunen, én te verbeteren. Engageer je mee op het vlak van aanleg, onderhoud en beheer en maak een positief statement tegenover de hele buurt, je klanten, leveranciers, enz.

 

Vooral voor die bedrijven die in een verstedelijkte context zitten, gaan wij op zoek naar lokale parels, zodat je er mee je schouders kan onderzetten. Telkens zorgen we ervoor dat je ook echt je typische bedrijfswaarden in die lokale natuur kwijt kan. Zo worden er in verschillende natuuradoptie-projecten activiteiten op maat georganiseerd en is het perfect mogelijk om in je eigen stukje natuur meetings, teambuildings of sollicitatiegesprekken te voeren.

Wandelpad bestaand bos-min.png

Impact events

3.
image00003.jpeg

Forest Fwd is zovéél meer dan enkel “bomen in de grond steken”. Het draait om de beleving. Als bedrijf wil je iets doen dat bij je stakeholders blijft “plakken”. Iets dat hen elke dag opnieuw fier maakt. Daarmee kunnen wij je helpen door het op poten zetten van impactvolle events en belevenissen.

 

Meer dan eens is het maatwerk, maar hiervoor kan je al zéker op ons rekenen:

 

●       Plogging-acties: zamel al wandelend of joggend          zwerfafval in en laat je team super zinvol samenwerken. Forest, City of Beach... jij beslist!

●       Sustainable keynotes: boek inspirerende sprekers met bakken ervaring rond thema’s als duurzaamheid, impactvol ondernemen, ecologie en zovele andere thema’s die er echt toe doen.

●       Social teambuilding: connecteer zinvol! Boek een teambuilding die geen teambuilding is, maar wél voor binding zorgt én voldoening geeft, doordat je samen héél concreet de meest uiteenlopende, maatschappelijke noden aanpakt. 

●       Natuurwerk: draai mee met professionele natuurwerkers en ga naar huis met het gevoel dat je nooit eerder zoveel maatschappelijke impact realiseerde..

4.

Green Scan

Je beschikt over vrije ruimte rondom je bedrijf en wil bekijken hoe je die ruimte ecologisch waardevoller kan invullen? We onderzoeken de mogelijkheden en de te ondernemen acties om op jouw beschikbare ruimte een waardevol stuk groen te creëren.

Denk er maar eens over na... Zou je bedrijf méér uitstraling krijgen als je je terrein letterlijk in de (wilde) bloemetjes zou zetten? Of als bijen en vlinders op doortocht even halt zouden kunnen houden in de achtertuin van jouw bedrijf? Op elk terrein zijn er mogelijkheden te vinden die een ecologische meerwaarde bieden en je bedrijf op een positieve manier in de schijnwerpers zetten. Wij doen de technische screening en stellen een vervolgtraject voor op maat van je bedrijf.

Foto-bedrijventerrein 3.jpg
5.

Scans, analyses & verslagen

foto2.jpg

CO2-voetafdruk & actieplan

Hoeveel CO2 stoot je bedrijf uit en wat kan eraan doen? Die vraag beantwoorden we in onze CO2-scan en bijhorend actieplan. Geen analyse zonder dat we ook relevante (en objectieve) maatregelen meegeven om de betrokken uitstoot te verminderen of te neutraliseren. Daarbij wordt naar het laaghangend fruit en de acties op korte termijn gekeken. Maar uiteraard krijg je ook een visie op langere termijn aangeboden.

 

Duurzaamheidsrapport

Via onze partner kunnen we grote bedrijven transparant helpen communiceren over hun ESG-prestaties, en dat via een duurzaamheidsverslag, ook CSR-rapport of non-financial report genoemd. Onze partner heeft absoluut alle kennis én ervaring in huis om je hier volgens de hoogste standaardnormen mee te ondersteunen. En bovendien zijn ze niet alleen inhoudelijk sterk, maar weten ze ook vormelijk van aanpakken.

Anker 1
Anchor 4

Stop scrolling and start creating impact!

bottom of page