Onze Services

Dit hebben we je
te bieden

Met Forest Fwd bieden we vier hands-on formules aan die je bedrijf meer maatschappelijke impact kunnen geven. In de hoofdrol: het concept van bedrijfsbossen of bedrijfsgroen. Het biedt pro’s op alle vlakken: voor je personeel, je klanten, je relaties, je reputatie, en vooral ook voor ons allemaal. Want bouwen aan je eigen bedrijfsbos, is bouwen aan onze maatschappij.

 
 
 
1.
Bos Builder

Als bedrijf wil je zelf je eigen bos creëren, from scratch? Wel, dat is wat we graag doen. Je legt dus je eigen bos aan en kan het zien groeien. Je doet dat niet alleen, wij maken het je super gemakkelijk. En dat alles binnen een helder, vast budgettair kader.

2.
Just Trees

Je wilt heel eenvoudig een aantal bomen planten, niet aan de andere kant van de wereld, maar lokaal, in eigen land? Dan komt Just Trees in zicht. Want de aanleg van een eigen bedrijfsbos is zeker leuk, maar het is misschien niet voor iedereen geschikt. Bijvoorbeeld omdat je niet meteen op één locatie iets wil doen. Of simpelweg omdat je wel iets voor onze natuur wil doen, maar kleinschaliger wil beginnen.

 

Onze formule “Just Trees” is dan de ideale oplossing. Zeg hoeveel bomen je nodig hebt en wij gaan ze voor jou planten, overal waar mogelijk in Vlaanderen. Als je wenst, mag jij samen met je team gewoon mee komen planten. Dat maakt het des te gezelliger.

 

We starten vanaf 200 bomen. En bedoeling is altijd dat de bomen kunnen volgroeien en er voor de eeuwigheid blijven staan. Bij deze formule zullen we meestal in Vlaanderen aanplanten, omdat daar het meeste nood is aan extra groen. Maar wil je ook in Franstalig België iets aanplanten, dan kunnen we ook daar aan de slag. Zoals je ziet, er zijn tal van mogelijkheden. En bovendien kan ook met Just Trees een sterk communicatief verhaal uitbouwen.

Just Trees Foto bos tielt-winge 2021.png

Bos Companyon

3.
Wandelpad bestaand bos-min.png

Je wil graag een bedrijfsbos, maar liever nu direct en eentje met volgroeide bomen en een stevige ecologische waarde? Goed idee. Dat hebben we in huis en allicht niet zover van jouw bedrijf. Wij regelen het allemaal voor jou. En dat alles binnen een helder budgettair kader. 

Als Bos Companyon help je bestaand bos mee te optimaliseren. Maar wees gerust, het wordt dus effectief jouw bos. We zullen het bestaand bos optimaliseren en kappen en planten waar nodig. Bovendien bekijken we ook de mogelijkheden rond recreatie en het openstellen voor het publiek.

Wij helpen je om op de juiste manier met je bos uit te pakken? Zowel op communicatief vlak, als met die ene vraag: “Wat kan ik er allemaal mee doen?”. Onze expert gaat vier keer per jaar foto’s maken van de opmerkelijke fauna en flora in je bos, die je vervolgens o.m. kan inzetten voor je eigen sociale media. Maar wil je in je bos ook meetings inplannen, wandelingen organiseren, of je mensen yogales laten volgen? Wij helpen je met de organisatie ervan.

4.

Green Scan

Je beschikt over vrije ruimte rondom je bedrijf en wil bekijken hoe je die ruimte ecologisch en waardevoller kan invullen? We onderzoeken de mogelijkheden en de te ondernemen acties om op jouw beschikbare ruimte een waardevol stuk groen te creëren.

Denk er maar eens over na... Zou je bedrijf méér uitstraling krijgen als je je terrein letterlijk in de (wilde) bloemetjes zou zetten? Als bijen en vlinders op doortocht even halt zouden kunnen houden in de achtertuin van jouw bedrijf? Of als je klanten kunnen toekomen langs een struikengordel vol prachtige bessen en noten, kleur en leven in elk seizoen? Op elk terrein zijn er mogelijkheden te vinden die een ecologische meerwaarde bieden en je bedrijf op een positieve manier in de schijnwerpers zetten. Wij doen de technische screening. Daarna stellen we een vervolgtraject voor op maat van je bedrijf.

Je bedrijf vergroenen? Het kan de werksfeer verbeteren, net zoals de relatie met je klanten. Maar, het geeft je bedrijf hoe dan ook meer uitstraling.

Hoe je dat extra stuk groen uiteindelijk ook effectief kan benutten en zelfs kan integreren in je werking? Daar weten we zeker raad mee. We bekijken het graag samen met je verder. Weet dat een vergroening van je bedrijf - hoe beperkt ook - een versterking van je reputatie inhoudt. Bovendien biedt het ook mogelijkheden voor je personeel en/of je klanten: meetings in het groen, yogalessen, … We kunnen het allemaal samen organiseren.

Foto-bedrijventerrein 3.jpg

Zoektocht naar geschikte grond

Alle potentiële gronden om te bebossen hebben we in kaart gebracht. Wees dus gerust, we vinden voor jouw bedrijf een kwalitatief, braakliggend terrein. Bij voorkeur in de nabijheid van je bedrijf. Dit kan gaan van een halve hectare tot meerdere hectares.

grond zoektocht.jpg
pexels-lukas-296230.jpg

Voorbereiding

We regelen alle administratie, van huurcontracten over vergunningen tot verzekeringen. Bovendien staan we ook in voor de voorbereiding van de plantactie. Denk aan de keuze van het plantsoen in functie van de bodem, de aankoop van jonge bomen, enz.

Plantactie

Al je medewerkers worden betrokken bij de plantactie. Om het draagvlak te vergroten en de verbindende factor nog meer uit te spelen, gaan we nog een stap verder en zullen we er ook lokale scholen en organisaties bij betrekken.

boomplant 2 .jpg
Fotografie Radja Landboom Zoniënwoud SCH

Beheer

Eens je bedrijfsbos aangeplant is, zijn een goede opvolging en beheer nodig om zo de perfecte groei en evolutie te garanderen. Ook daar staan wij gedurende de loop van het volledige contract voor in, samen met een professioneel team. De zorgen zitten dus bij ons, niet bij jou.

Communicatie

en organisatie

Hoe kan je op de juiste manier uitpakken met je bos? Wij helpen je ermee, zowel qua communicatie als met die ene vraag: “Wat kan ik er allemaal mee doen?”. Onze expert gaat vier keer per jaar foto’s maken van de opmerkelijke fauna en flora in je bos, die je vervolgens o.m. kan inzetten voor je eigen sociale media. Maar wil je in je pas aangeplant bos ook meetings inplannen, wandelingen organiseren, of je mensen yogales laten volgen? Wij helpen je met de organisatie ervan.

Pers.png
 

It's time to stop scrolling and start creating impact!