top of page
  • Foto van schrijverdajo

Saartje Vandendriessche: "Ik sta recht en neem mijn verantwoordelijkheid op. Jij ook?"


Forest Fwd-ambassadrice en Eén-gezicht Saartje Vandendriessche is sinds begin november niet alleen op tv in de bossen te zien. Ook in real life maakt ze haar rol van natuurmens pur sang waar. Samen met Forest Fwd plant ze het ene bedrijfsbos na het andere aan. Komend weekend is het Dag van de Natuur. Saartje schreef er een inspirerende, korte blog over en lanceert meteen een oproep aan elk van jullie!


Binnenkort is het opnieuw zover, de Dag van de Natuur. Dan steken we de handen uit de mouwen en doen we aan natuurbeheer. Een prachtige dag om ook eens stil te staan bij de idyllische plekjes die ons nog resten. Want echt veel van die plekjes zijn er niet meer. Of ze liggen her en der, heel versnipperd.


Onze natuur gaat nog altijd systematisch op de schop. Ik lees en hoor nog altijd over ontbossingen, verkavelingen en uitbreidingen van industrie. Maar ik bespaar u de lange versie van mijn zuchten, mijn woede en tranen over de Vlaamse afkeer van ongetemd groen.


Als ik de wereld wil veranderen, moet ik beginnen bij mezelf.

Ik moet denken aan Stephen Covey z’n Circle of Influence, in plaats van de Circle of Concern. Hoe kan ik bijdragen om meer groen te creëren? Mijn individuele burgerplicht drijft mij naar actie!


Samen met Forest Fwd leg ik bedrijfsbossen aan. Want Ik geloof heel sterk in ondernemers. Niet bij de overheid, maar bij de bedrijven zit de grootste versnelling.

Geen groenwassen, maar wel geëngageerde ondernemers die ook echt iets willen realiseren.


Vandaag sta ik recht. Ik neem mijn verantwoordelijkheid. En ik hoop jullie met mij.

Laten we samen meer bos creëren en Vlaanderen groener maken. Daar steek ik met veel plezier een schop voor in de grond 😊
コメント


bottom of page