top of page
  • Foto van schrijverdajo

Plantseizoen nog maar pas gestart, maar mini- en voedselbossen vliegen deur uit

Start2Forest levert bomen en struiken aan huis volgens het HelloFresh-principe

De verkoop van mini- en voedselbossen “boomt” als nooit tevoren. Dat merken we bij Start2Forest, waar we handige bospakketten op maat maken, inclusief handleiding, en aan huis leveren. Bij de start van het plantseizoen, begin november, vertrokken op de eerste dag al meteen meer dan 60 pakketten. “Terwijl de wereldleiders op de Klimaattop discussieerden en debatteerden, schoten de Vlamingen in actie in hun eigen tuin”, zeggen co-founders Dajo Hermans en Frank Missoul.


Start2Forest noemt zichzelf de “HelloFresh van de Natuur”. De vergelijking is niet toevallig: het bedrijf levert bomen en struiken in een compact pakket aan huis, en net zoals bij de maaltijden van HelloFresh zijn de Start2Forest-pakketten vooraf slim samengesteld en zit er een superhandig stappenplan bij. Zo wordt een bosje aanplanten voor iedereen mogelijk.

“Mensen zijn bewust met het klimaat bezig, maar hebben niet altijd alle kennis in huis om te weten hoe ze in hun eigen tuin iets zinvol kunnen doen. Daar zijn onze pakketten het antwoord op. En wat nog beter is: ze maken het zichzelf ook een pak makkelijker, want een minibos of voedselbos vraagt minder werk dan een strak onderhouden gazon.”

Vorig jaar startte Start2Forest met de verkoop van minibosjes, een pakket van tien verschillende bomen en heesters. In het eerste plantseizoen van de start-up waren er meteen al enkele honderden geïnteresseerden die een minibos bestelden, vaak zelfs mensen die niet zo’n heel grote tuin hebben. Maar ook de vragen voor een voedselbos kwamen geregeld binnen, waardoor het bedrijf ook daarmee van start ging. Sinds begin deze maand levert de start-up dan ook ook voedselbossen in een handig pakket aan huis.

“En we merken dat ook dat absoluut aanslaat”, aldus beide zaakvoerders. "Start2Forest levert enkel van november tot maart, het typische plantseizoen. Begin deze maand, op de eerste dag van het plantseizoen, vertrokken meteen al ruim 60 pakketten. “We voelden vorig jaar al dat er veel interesse was, maar dit hadden we niet verwacht. Het is in elk geval bijzonder hoopgevend, want terwijl de wereldleiders in Sharm-el-Sheikh vergaderden over ons klimaat, zijn er in eigen land duidelijk almaar meer mensen die de koe bij de horens vatten.”

De pakketten zijn voorgeselecteerd door ecologen en geschikt voor de meeste grondsoorten. Veel ruimte heb je er trouwens echt niet voor nodig. Voor de minibosjes volstaat zo zes vierkante meter, voor de voedselbosjes heb je iets meer ruimte nodig. Nieuw is dat ​​de pakketten nu ook door bedrijven kunnen besteld worden, zelfs per boompje, bijvoorbeeld als eindejaars- of relatiegeschenk.

En voor wie het stappenplan nog niet helder genoeg zou zijn en advies op maat nodig heeft, biedt Start2Forest sinds dit seizoen ook een extra service aan waarbij ecologen vanop afstand of aan huis advies komen geven.


Comments


bottom of page