top of page
  • Foto van schrijverdajo

6 op 10 Vlamingen wil klimaatvriendelijke tuin

Start2Forest levert vanaf 9 november weer wekelijks

mini- en voedselbosjes aan huis


Zes op de tien Vlamingen (59%) vindt dat zijn tuin een bijdrage moet leveren aan het tegengaan van klimaatopwarming. Dat blijkt uit een onderzoek van VLAM. Goed nieuws, want dan is er geen beter moment dan nu! Met het plantseizoen voor de deur breekt hét perfecte moment aan om een minibos of voedselbos in je tuin te planten.


Volgens het onderzoek vindt de Vlaamse tuinbezitter zijn tuin belangrijk en is hij of zij er matig tevreden over. De helft van de Vlamingen met een tuin houdt ervan om erin bezig te zijn. Maar meer dan de helft heeft naar eigen zeggen niet voldoende kennis over planten en tuinonderhoud en kan daarbij hulp gebruiken.


Daarom startte Forest Fwd vorig jaar Start2Forest op, zeg maar de HelloFresh van de Natuur. Terwijl het bedrijf normaal gezien vooral bedrijfsbossen en -natuur realiseert, is Start2Forest helemaal afgestemd op de particulier.


"Opzet is dat mensen heel makkelijk online een mini- of voedselbosje kunnen bestellen. Vervolgens leveren we aan huis, vergelijkbaar met het HelloFresh-principe", vertelt Dajo Hermans van Forest Fwd. "De samenstelling is vooraf gebeurd door onze ecologen en bij elk pakket zit een héél handig stappenplan dat de basics uitlegt voor het planten van je eigen bosje. Je hebt er niet veel ruimte voor nodig, én je draagt er wel toe bij aan de biodiversiteit."

Ook nog leuk om weten: de componenten van de tuin van de Vlaming klinken vertrouwd. Zo heeft 88% een graspartij, 85% een terras, 76% planten, 64% bloemen en 58% een tuinhuis. En jawel, 57% heeft een haag en 56% bomen.


Start2Forest levert vanaf 9 november wekelijks verse mini- en voedselbosjes aan huis, inclusief handig stappenplan. www.Start2Forest.be


Comments


bottom of page