top of page
  • Foto van schrijverdajo

"Vlaanderen maakt enthousiast kennis met ... bedrijfsbossen"

De media vonden sneller dan verwacht de weg naar Forest Fwd. Maar misschien nog beter nieuws: de jongste weken vonden ook al verschillende bedrijven (en lokale overheden) de weg naar ons. "De idee van een bedrijfsbos dichtbij huis lag al langer bij ons op tafel", liet een bedrijf optekenen dat bij Forest Fwd kwam aankloppen. "Maar", voegde één van de verantwoordelijken eraan toe, "jullie zijn nu eens het eerste Vlaamse bedrijf in z'n soort dat voor een volledige ontzorging gaat en ook een tastbaar bos in de buurt kan aanbieden". En yes, zo zijn we. By the way, ook de bevoegde minister juicht ons verhaal toe. Nogmaals yes!


De krant De Morgen verwoordde het als volgt: "... Steeds meer bedrijven doen hun duit in het zakje om de doelstelling van de Vlaamse overheid waar te maken om tegen 2024 4000 extra hectare bos in Vlaanderen te creëren. Neem Schoenen Torfs, dat voor elk item gekocht uit zijn Foert-collectie een vierkante meter bos aanplant in samenwerking met Natuurpunt... Frank Missoul en Dajo Hermans willen met Forest Fwd - het bedrijf dat ze hebben opgericht samen met kennisnetwerk United Experts - een stap verdergaan. Het wil het bedrijven zo gemakkelijk mogelijk maken om in de buurt van hun gebouwen extra bos aan te leggen..."

Ramen-, deuren en zonneweringspecialist Winsol uit Izegem is één van de eerste klanten van Forest Fwd, en vertelde aan meerdere media waarom ze zo graag meegaan in het bedrijfsbossen-verhaal. 'Ik heb niet lang moeten nadenken om mee te stappen in dit verhaal', zei CEO Xavier Costenoble in Het Journaal op Eén. 'Wij zijn actief in de bouwsector. Daar is duurzaamheid heel belangrijk. Het voordeel van dit initiatief is dat het heel tastbaar is."


De krant De Morgen vroeg ook een reactie aan de bevoegde minister en de administratie. "Zowel op het kabinet van Demir als bij het Agentschap Natuur en Bos heeft men wel oren naar het initiatief", aldus De Morgen. "Elk bos dat erbij komt, is mooi meegenomen."


Forest Fwd heeft intussen niet alleen de eerste bedrijven overtuigd, we ontdekken ook elke dag meer en meer waar de noden van heel wat ondernemingen liggen. Zo werken we volop aan een Bos Collectief, waarbij meerdere bedrijven samen één bos kunnen aanleggen. En ze er samen sterk mee kunnen uitpakken. Maar daarover, binnenkort meer.
Lees via onderstaande link het artikel dat in De Morgen verscheen:


Bekijk hier de reportage in Z-Nieuws:


Commenti


bottom of page