top of page
  • Foto van schrijverdajo

Van zwerfvuilacties tot natuurwerk: bedrijven willen zich actief engageren

De voorbije maanden verzamelden we in heel Vlaanderen meer dan 1000 kilo zwerfvuil. Van de Kust over Gent en Zaventem tot Mechelen en Hasselt: we "plogden" er samen met het bedrijfsleven op los. En het verhaal is nog lang niet ten einde, want meer en meer bedrijven willen zich in deze tijden engageren. "Giving back to society", luidt het.


"Mensen willen niet meer zomaar voor eender welk bedrijf werken. Men wil werken voor bedrijven met een ziel, een mensvisie. Daarom zijn onze impact events zo waardevol: op het einde van elke dag zien we alleen maar tevreden en happy werknemers. Daar doen we het voor", aldus Frank Missoul van Forest Fwd.


Bovendien blijft het maatschappelijk engagement van heel wat bedrijven niet beperkt tot zwerfvuilacties. Integendeel...


"Heel wat bedrijven hebben vandaag een stuk bedrijfsnatuur of een eigen bedrijfsbos. Daar steken we samen met de werknemers onder begeleiding de handen uit de mouwen. Het gaat om leren en doen. Volgende week zitten we zo bijvoorbeeld met een bedrijfsafdeling in een zorgboerderij. En ook dan luidt het devies: iets bijleren en vervolgens de koe bij de horens vatten", vertelt Dajo Hermans van Forest Fwd.


"Je kan bossen en natuur creëren voor bedrijven, maar ondernemingen anno 2022 willen meer dan gewoon "sponsor" zijn. In deze tijden staat de portefeuille van veel mensen onder druk, maar ook de planeet ziet af. Het bewustzijn daar rond groeit. Het is voor die meerwaarde dat we meer dan ooit zorgen! Bedrijven willen hun steentje actief bijdragen, ze willen een partner zijn, betrokkenheid voelen, meedenken, meedoen. Daar zijn we elke dag mee bezig."


Comments


bottom of page