top of page
  • Foto van schrijverdajo

Forest Fwd slaat handen in elkaar met legendarische Jane Goodall

Forest Fwd sloot zopas een samenwerking af met Jane Goodall en haar foundation. "En daar zijn we bijzonder fier op", zo luidt het bij oprichters Frank Missoul en Dajo Hermans. "Want deze dame is wereldklasse als het over duurzaamheid gaat. Als je je als bedrijf zelfs maar een beetje geruggesteund voelt door iemand als de wereldberoemde natuurbeschermer Jane Goodall, dan zit het goed." Forest Fwd is één van de organiserende partners voor haar lezing "An Evening of Hope" op 2 december in Brussel. Maar bedrijven kunnen voortaan ook bij Forest Fwd aankloppen als ze niet alleen in eigen land maar ook internationaal samen met Jane Goodall hun duurzaam verhaal willen schrijven.Wanneer haar naam valt, denken de meeste mensen aan haar baanbrekende studie naar het sociale en familiale leven van chimpansees. Maar haar strijd gaat veel verder. De boodschap die Dr. Jane Goodall verkondigt, is een oproep geworden om alles wat leeft te respecteren, te beschermen, en als mens een andere weg in te slaan.


Op 2 december komt ze naar België en zal ze in een overvol Brussels congrescentrum meer dan duizend mensen toespreken met een boodschap van hoop voor de toekomst van onze planeet. Het is meteen een belangrijk momentum, zeker omdat ze haar toespraak kort na COP27 zal geven, dé klimaatconferentie waar tal van wereldleiders de klimaatproblematiek zullen bespreken.


Of zoals Jane het verwoordt: "We hebben redenen om hoopvol te zijn: slimme hersenen, de veerkracht van de natuur, de ontembare menselijke geest, en kijk vooral naar de inzet van jonge mensen om actie te ondernemen."

Wil je als bedrijf partner zijn wanneer ze straks naar België komt en zo je bedrijf aan een ecoleider met zo'n krachtige, duurzame reputatie koppelen? Wil je je bedrijf en haar duurzame doelstellingen tonen aan de wereld, onder meer via de livestream van de lezing met De Morgen? Of straffer nog: wil je een persoonlijk gesprek met Dr. Goodall hebben? Contacteer ons.

Daarnaast slaan Forest Fwd en het Jane Goodall Institute ook structureel de handen in elkaar. Wil je naast een bedrijfsbos of -natuur in eigen land ook een internationaal bos? Niet zomaar een bos aan de andere kant van de wereld. Maar iets waardevol. Iets dat elke vorm van greenwashing uitsluit. En dus iets waarvan je weet dat het in orde zal zijn, mét de signatuur van Dr. Jane Goodall... Contacteer ons en we bekijken samen de mogelijkheden om mee te bouwen aan het Jane Goodall Bos in Burundi.

Voor Frank Missoul en Dajo Hermans, oprichters van Forest Fwd, past de link met Jane Goodall in hun verhaal van glocalization en meerwaarde bieden voor het bedrijfsleven in eigen land.

“Jane Goodall is een icoon, iemand die de volgende generatie ecoleiders kan inspireren en motiveren om de planeet te beschermen. Vanuit Forest Fwd geloven we heel hard in de meerwaarde die zowel haar persoon als haar expertise op vlak van duurzaamheid voor het bedrijfsleven kan bieden. Ze past volledig én oprecht in onze visie over glocalization: “Think global, act local”. En het resultaat zal nog sterker zijn als we straks samen met tal van bedrijven zowel bossen in Vlaanderen als internationaal met Jane Goodall zullen aanplanten”

Yorumlar


bottom of page