top of page
  • Foto van schrijverdajo

Driewerf hoera! De eerste bedrijfsbossen en minibosjes zijn een feit!

Forest Fwd bestaat vandaag iets langer dan een jaar. En intussen zijn we zover: heel wat bedrijfsbossen worden deze maand - nu het plantseizoen weer gestart is - aangeplant. Schop in de grond, veel volk, nog meer ambiance, en jawel, op die manier is Vlaanderen weer wat bos rijker. Met dank aan tal van bedrijven, waaronder Winsol, Cartamundi, Fiscadvies, Attentia en vele anderen. Maar daar stopt het niet bij: begin november werden bij heel wat Vlamingen ook de eerste minibos-pakketten van Start2Forest geleverd, én aangeplant. Met andere woorden: terwijl ze in Glasgow grote klimaatbeloftes doen, zien we hier het bedrijfsleven én de particulier de theorie langzaam maar zeer zeker omzetten in de praktijk.


"De boompjes zitten in de grond. Eerst grasklinkers laten verwijderen. Maar ziet er nu heel goed uit. Wij zijn er erg blij mee. Groeten, Robert en Dominique."


Dat berichtje, samen met enkele leuke foto's, ontvingen we dit weekend in onze mailbox. Een supertoffe reactie van de eerste Start2Foresters. En hun aantal groeit: de voorbije weken vlogen de minibospakketten namelijk de deur uit. Vlaanderen is er klaar voor, zoveel is duidelijk.


Bossen in Vlaanderen, dat is duidelijk veel meer dan gewoon wat bomen in de grond steken.

Met Start2Forest willen we de HelloFresh van de Natuur zijn door kant-en-klare minibosjes aan huis te leveren: tien bomen en heesters, en een leuke zadenmix. Groene vingers zijn niet nodig. Een easy peasy handleiding zit erbij. En hop, nog voor je het weet heb je een extra stukje natuur gecreëerd in je tuin. En nee, veel ruimte heb je er niet voor nodig. Zes vierkante meter, de oppervlakte van een autostaanplaats, volstaat.

Maar ook de grote(re) bedrijfsbossen, van een halve hectare en meer, worden in de komende weken realiteit. Van Hamme over Tielt-Winge tot Zedelgem, overal in Vlaanderen planten we de komende weken samen met bedrijven bedrijfsbossen aan. En wat ons de voorbije maanden vooral opviel: het draagvlak bij ondernemers voor een eigen bedrijfsbos groeit. Omdat ze de relevantie ervan inzien, maar ook omdat ze zich 100 procent gesteund voelen door hun personeel als ze zo'n initiatief nemen.


Bossen in Vlaanderen, dat is duidelijk veel meer dan gewoon wat bomen in de grond steken.


Blijf ons volgen op onze social mediakanalen om meer te weten. Wij zijn er al langer klaar voor, maar ons land duidelijk ook.


Comentarios


bottom of page